Utbildningsresor

Privatgynekologerna har tidigare varje höst ordnat en utbildningsresa. Vår målsättning är att ordna utbildning av hög kvalité i aktuella ämnen.  Fr.o.m 2017 är Karin Bergmark, Sahlgrenska universitetssjukhuset Göteborg, ansvarig för det vetenskapliga programmet. Hon efterträder Lena Marions, Södersjukhuset.
Resan innehåller 2 föreläsningsdagar, samt 1 dag då föreningens årsmöte hålls.

Utbildningen har tidigare förlagts någonstans i Europa, dit det är lätt att ta sig med flyg från Sverige.  Det har visat sig att kostnaden för utbildningen inte blir dyrare av att hållas utomlands än i Sverige, varför de flesta medlemmarna önskar fortsätta ha utbildningen i något varmare Europeiskt land.

Vi har inga sponsorer från industrin, utan deltagarna delar på kostnad för konferenslokal, föreläsarnas arvode samt boende, frukost, luncher och 3 middagar.
Resan är i internatform. Alla deltagare bor på samma hotell. Kostnad för resan är beroende av hur många som deltar, vilket senaste åren varit 50-60 medlemmar. Det finns också möjlighet att ta med sig någon medföljare för den som önskar.

Resan har en bra blandning av utbildning och trevlig umgänge, med tillfälle till utbyte av erfarenheter och kunskap.
Tyvärr fick förra årets resa ställas in på grund av för få anmälningar. Föreningen håller på att titta på möjligheten till en ny resa framöver om intresset finns men under 2024 kommer det istället att hållas en kortare utbildning i Stockholm den 21-22 november. 

Vi tar tacksamt emot synpunkter från både nya och tidigare medlemmar hur intresset är för en ny resa och vilket upplägg man i så fall skulle önska. 


/Styrelsen